Sahranjen Kiro Gligorov

Izvor: Glas javnosti, 04.Jan.2012, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sahranjen Kiro Gligorov

SKOPLJE - Kiro Gligorov, dugogodišnji funkcioner SFRJ i prvi predsednik nezavisne Republike Makedonije, sahranjen je juče u Skoplju.

Prema poslednjoj želji Gligorova, sahrana na gradskom groblju Butel je obavljena u prisustvu porodice, bez visokih državnih i vojnih počasti.

Sahranjen je u Aleji velikana u grobnici gde je 2009. sahranjena njegova supruga Nada Gligorova.

Vlada je ponudila da Gligorov bude sahranjen u pratnji gardista i da budu ispaljeni počasni >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << plotuni, ali porodica je insistirala da se ispuni želja Gligorova i da sahrana bude skromna, kako je on i živeo.

Pre sahrane je održana komemoracija u Skupštini Makedonije i u Socijaldemokratskom savezu Makedonije čiju je člansku knjižicu broj 1 imao Gligorov.

Na nekoliko mesta su knjige žalosti, a zastave su spuštene na pola koplja jer je u Makedoniji dan žalosti.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.