SDA blokirala smenu vlade Federacije BiH

Izvor: Press, 15.Feb.2013, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDA blokirala smenu vlade Federacije BiH

Prema posebnoj proceduri glasanja predviđenoj u ovakvim slučajevima, klubovi hrvatskih i srpskih poslanika su podržali smenu vlade, ali ta odluka nije dobila potrebnu podršku u bošnjačkom klubu, pa je smena vlade time do daljnjeg odložena, bez obzira na činjenicu da je za nju ranije ove nedelje glasao i Zastupnički dom.

Nakon ovakvog ishoda sednice Doma naroda, o tome da li je povređen vitalni nacionalni interes Bošnjaka u roku od 30 dana trebalo bi da se oglasi Ustavni >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << sud FBiH, odnosno njegovo Veće za zaštitu vitalnih nacionalnin interesa.

To veće, međutim, ne može da zaseda, jer nisu popunjena tri od devet sudijskih mesta, pa nema ni potrebnog kvoruma za donošenje odluka.

Izbor sudija blokiran je, jer o tome ne mogu da se dogovore predsednik FBiH Živko Budimir i potpredsednici Mirsad Kebo i Svetozar Pudarić. Na taj način je odložena odluka o smeni vlade FBiH, na kojoj su insistirali Socijaldemokratska partija BiH (SDP), HDZ BiH i HDZ 1990, kao i Savez za bolju budućnost (SBB), a kriza vlasti u ovom entitetu produžena.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SDA blokirala smenu vlade Federacije BiH

Izvor: Telegraf.rs, 15.Feb.2013

Klubovi hrvatskih i srpskih poslanika podržali su smenu vlade, ali ta odluka nije dobila potrebnu podršku u bošnjačkom klubu

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.