SAD stvorile crva-obaveštajca

Izvor: Vostok.rs, 11.Avg.2012, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD stvorile crva-obaveštajca

11.08.2012. -

Američki inženjeri su stvorili novog robota koji imitira pokrete crva i može da se kreće kroz uske otvore. Projekat finansira Uprava perspektivnih istraživanja Pentagona (DARPA).

Novi robot koji je dobio naziv Meshworm može da preživi eksploziju ili jak udarac po kućištu. Pretpostavlja se da će biti korišćen u obaveštajnoj službi.

Treba istaći da DARPA poklanja posebnu pažnju robotima koji imitiraju različite životinje. Između ostalog, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << po nalogu uprave radi se na stvaranju robota-geparda (zasada može da razvije brzinu do 29 km na čas), obaveštajnog robota-kolibrija i robota-psa AlphaDog koji treba da prenosi vojničku opremu prilikom dugačkih prelaza.

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD: Robot špijun u obliku crva

Izvor: Večernje novosti, 11.Avg.2012

PROVLAČI se kroz uske otvore, prilagođava oblik terenu i otporan je na udar.To je, u najkraćem, opis novog robota čije usavršavanje podržava američko ministarstvo odbrane, prepoznajući u ovoj napravi novo oružje, posebno pogodno za operacije izviđanja. Rad na ovoj mašini započeli su inženjeri...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.