SAD, dojava o eksplozivu blizu Sorosove kuće

Izvor: RTS, 23.Okt.2018, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD, dojava o eksplozivu blizu Sorosove kuće

Američki Federalni istražni biro i policija odgovorili su na poziv upućen sa adrese u blizini doma američkog milijardera i filantropa Džordža Sorosa, zbog dojave da je u poštanskom sandučetu pronađen eksploziv.
Kako prenosi AP, policija Bedforda, gradića severno od Njujorka, došla je na adresu u naselju Katona, nakon što je jedan muškarac >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na toj adresi otvorio paket.

Muškarac je, navodi se, odneo paket u obližnju šumu i pozvao policiju koja je odmah obavestila FBI i Biro za alkohol, vatreno oružje i eksplozivne naprave.
Policija je saopštila da protivteroristička jedinica FBI istražuje slučaj, ali niko od nadležnih nije želeo da otkrije da li je ta naprava zaista eksplozivna.
Sorosova fondacija nije odgovorila na zahtev na komentar, zvaničnici Ef-Bi-Aja nisu želeli da otkriju detalje ovog slučaja.
Američki milijarder mađarskog porekla koji je bogatstvo stekao na investicionim fondovima, donirao je ogromne sume novca u razvoj liberalnih vrednosti i često je na meti desničarskih kritika.
Njegovi protivnici često na društvenim mrežama objavljuju adrese Sorosovih kuća u okrugu Vestčester severno od Njujorka, napominje agencija.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

FBI istražuje sumnjiv paket nedaleko od kuće Džordža Soroša

Izvor: Beta, 23.Okt.2018

Američki Federalni istražni biro (FBI) odgovorio je na poziv zbog sumnje da je u jednom poštanskom sandučetu nedaleko od kuće milijardera i filantropa Džordža Soroša pronadjen eksploziv.Policija je saopštila da je sumnjiv paket pronadjen juče u mestu Katona, u američkoj državi Njujork.Istragu...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.