Rusija podržala: Razumna odluka

Izvor: B92, 31.Maj.2022, 23:26

Rusija podržala: "Razumna odluka"

Rusija je pozdravila odluku Južne Osetije o suspenziji referenduma.

Moskva veruje da ima mnogo smisla to što je predsednik Južne Osetije Alan Gaglojev suspendovao dekret svog prethodnika Anatolija Bibilova o održavanju referenduma za priključenje Rusiji, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"S obzirom na to da inicijativa bivšeg predsednika Anatolija Bibilova nije bila dogovorena s nama, ocenjujemo kao razmumnu odluku novog šefa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << države da suspenduje navedenu uredbu od 13. maja o raspisivanju referenduma Republike Južne Osetije", rekla je Zaharova i dodala da je to "u duhu principa bliske bilateralne koordinacije Rusije i Južnu Osetije o važnim pitanjima", prenosi TAS S.

Ona je još istakla da pitanje održavanja referenduma "zahteva pažljivu analizu i diskusiju između dveju zemalja o načinima njihove dalje integracije".

Zaharova je takođe rekla da Moskva veoma poštuje "želju bratskog narod Južne Osetije da zajedno gradi sopstvenu sudbinu sa Rusijom".

"Priznavanjem Južne Osetije 2008. godine Rusija je preuzela odgovornost za njenu bezbednost i mirnu budućnost, a naše zemlje stabilno idu putem integracije", naglasila je Zaharova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.