Roditelji otetih devojčica u Nigeriji traće pomoć UN

Izvor: Press, 02.Jan.2015, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roditelji otetih devojčica u Nigeriji traće pomoć UN

Roditelji 200 devojčica iz Nigerije koje su kidnapovali pripadnici Boko Harama najavili su žalbu Ujedinjenim nacijama.
Oni su naveli da su izgubili nadu da će nigerijske vlasti uspeti da pregovorima dođu do oslobađanja devojčica iz ruku radikalnih islamista.
“Ako Vlada ne može ništa da uradi, tražimo od UN da doće i da nam pomogne. Ako oni to ne urade, ne znam šta ćemo da radimo“, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je Enoh Mark, predstavnik roditelja. 

Ipak, nije najjasnije šta bi nadležna tela UN mogla da urade bez odobrenja nigerijskih vlasti, ali je činjenica da su devojčice više od osam meseci u zarobljeništvu i da gotovo nema naznaka da će one biti puštene, te da se se svodi na eventualnu dobru volju kidnapera. 

 
Predsednik Nigerije Gudlak Džonatan nedavno je rekao da vlasti rade na oslobađanju devojčica, ali nije hteo da izađe u javnost sa pojedinostima, kako ne bi ugrozio akcije. 

Devojčice su otete 14. aprila, njih 270 je ubačeno u kamione i odvezeno na nepoznatu lokaciju, a pedesetak devojčica uspelo je da pobegne.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.