Republikanski establišment protiv Trampa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2016, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Republikanski establišment protiv Trampa

Šezdeset spoljnopolitičkih veterana Republikanske stranke objavilo je danas pismo u kome su naveli da će se suprotstaviti Donaldu Trampu, aktuelnom favoritu u trci za nominaciju te stranke na izborima za predsednika SAD, jer smatraju da bi njegov izbor potkopao američku bezbednost i narušio ugled SAD.

U pismu, koje je najnoviji pokazatelj razdora između tajkuna i republikanskog establišmenta, oni su naveli da Trampove izjave ukazuju da bi ukoliko postane predsednik koristio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << autoritet te funkcije na način koji bi narušio ugled Amerike u svetu i zemlju činio "manje bezbednom."

Među potpisnicima teksta su Robert Zelik, bivši predsednik Svetske banke, bivši sekretar za unutrašnju bezbednost Majkl Čertof i Dov Zakhejm, visoki funkcioner Pentagona u vreme Džordza Buša mlađeg i Eliot Koen, koji je bio savetnik bivšo državnoj sekretarki Kondolizi Rajs.

Reč je i o predstavnicima centra i o pripadnicima neokonzervativaca unutar Republikanske stranke.

"Uz to njegov stav o tome kako treba koristiti predsedničku moć protiv onih koji ga kritikuju predstavlja jasnu pretnju za građanske slobode u SAD," iznosi se u pismu, prenosi Rojters.

Tramp je u utorak na unutarstranačkim izborima u 12 država i jednoj teritoriji pobedio u sedam država što je navelo partjski establišment da intenzivira napore da onemogući njegovu nominaciju.

Među potpisnicima nisu istaknuti bivši republikanski funkcioneri poput Kondolize Rajs, bivšeg držvnog sekretara Kolina Pauela i bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost Stivena Hedlija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Republikanski establišment protiv Trampa

Izvor: B92, 03.Mar.2016

Šezdeset spoljnopolitičkih veterana Republikanske stranke objavilo je pismo u kome su naveli da će se suprotstaviti Donaldu Trampu...Kako su naveli, oni će se suprotstaviti aktuelnom favoritu Republikanaca u trci za nominaciju na izborima za predsednika SAD, jer smatraju da bi njegov izbor potkopao...

Nastavak na B92...

Republikanski establišment protiv Trampa

Izvor: Akter, 03.Mar.2016

Šezdeset spoljnopolitičkih veterana Republikanske stranke objavilo je danas pismo u kome su naveli da će se suprotstaviti Donaldu Trampu, aktuelnom favoritu u trci za nominaciju te stranke na izborima za predsednika SAD, jer smatraju da bi njegov izbor potkopao američku bezbednost i narušio ugled...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.