Putin pokazao Erdoganu su-57

Izvor: RTS, 28.Avg.2019, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin pokazao Erdoganu "su-57"

Moskva i Ankara pregovaraju o isporuci ruskih elektronskih ratnih sistema, kao i isporuci dva borbena aviona "su-35" i "su-57" Turskoj, izjavio je šef Ruske savezne službe za vojsku i tehničku saradnju Dmitrij Šugajev.
Šugajev je to rekao na međunarodnom sajmu za avijaciju "Maks 2019", prenosi Tas.

"Današnji razgovor >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa šefom turskog direktorata za odbrambenu industriju Ismailom Demirom definitivno će biti važan. Nastavićemo da razgovaramo o problemima na našoj agendi koji podrazumevaju i sistem S-400, ali i potencijalnu isporuku aviona 'su-35' i 'su-57'", rekao je on.
Prema njegovim rečima, još je rano da se govori o specifičnostima ugovora, a i neophodno je najpre održati konsultacije.
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan razgledao je avione "su-57" na "Maks" sajmu koji se održava nedaleko od Moskve do 1. septembra. Avione mu je pokazivao lično predsednik Vladimr Putin. 
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turska pregovara sa Rusijom o nabavci aviona Su-35 i Su-57

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2019

Moskva i Ankara pregovaraju o isporuci ruskih elektronskih ratnih sistema, kao i isporuci dva borbena aviona Suhoj Su-35 i Su-57 Turskoj, izjavio je danas šef Ruske savezne službe za vojsku i tehničku saradnju Dmitrij Šugajev...On je to rekao na međunarodnom sajmu za avijaciju MAKS 2019, prenosi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

RT: „Što da ne? Nismo ovde džabe došli“: Erdogan o kupovini ruskog Su-57 kao alternativi američkom F-35

Izvor: Vostok.rs, 29.Avg.2019, 08:12

Turski predsednik Redžep Taip Erdogan dolio još ulja na vatru oko glasina da Ankara kupuje ruske borbene avione pete generacije Su-57, ako SAD definitivno izbace Tursku iz programa aviona F-35. Erdogan je bio u Moskvi ranije ove sedmice, proveravajući avione Su-35 i Su-57 tokom vazduhoplovno-kosmičkog...

Nastavak na Vostok.rs...

Moskva bi mogla pomoći Ankari da stvori vlastiti borbeni avion pete generacije

Izvor: Vostok.rs, 29.Avg.2019

„Moskva bi mogla pomoći Ankari da stvori vlastiti borbeni avion pete generacije TF-Ks“, rekao je Dmitri Šugaev, direktor Federalne službe za vojno-tehničku saradnju.. „Oni imaju projekat TF-Ks, lovca pete generacije, a što se tiče industrijske saradnje, mi smo voljni da razgovaramo o...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.