Putin Obami: I dalje smo uz Asada

Izvor: Vostok.rs, 07.Jul.2015, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin Obami: I dalje smo uz Asada

07.07.2015. -

Pozicija Rusije o Asadu se nije promenila, izjavio je Peskov, komentarišući reči Obame o potrebi formiranja nove sirijske vlade, ali bez Bašara el Asada.

Predsednik Rusije Vladimir Putin tokom telefonskog razgovora sa američkim predsednikom Barakom Obamom potvrdio je poziciju Rusije o rešavanju krize u Siriji uz učešće predsednika Bašara el Asada, rekao je novinarima danas pres-sekretar ruskog lidera Dmitrij Peskov, komentarišući jučerašnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << reči šefa Bele kuće o potrebi formiranja nove sirijske Vlade.

„Zaista je bilo reči na tu temu (tokom telefonskog razgovora). Ruski stav je dobro poznat i predsednik ga je ponovio tokom razgovora“, rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje agencije Tas o perspektivama sirijskog rešavanja krize.

Predsednik Rusije, između ostalog, naglasio je da samo sirijski narod ima pravo da pozove Asada da podnese ostavku. Pritom, on je naglasio da je pozicija Rusije o podršci aktuelnog predsednika Sirije zasnovana na strahu da će se u protivnom u ponoviti libijski ili irački scenario.

„Smatramo da je to pravilna pozicija i teško je od nas očekivati nešto drugo (osim podrške legitimnoj aktuelnoj Vladi)“, rekao je ruski predsednik, govoreći 19. juna na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu.

Sa svoje strane, pomoćnik predsednika Rusije Jurij Ušakov izjavio je da je, po mišljenju Moskve „sadašnje rukovodstvo Sirije — jedna od realnih i aktuelnih snaga u borbi protiv Islamske države“. 
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.