Izvor: B92, 21.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest zbog oštećenih grobova

Pariz -- Oko 500 ljudi okupilo se juče ispred najvećeg francuskog vojnog groblja, na protestu protiv vandalizma.

Francuska policija pritvorila je pet osoba radi ispitivanja u vezi s vandalizmom na groblju Notr dam de Loret, blizu Lansa. Na muslimanskom delu groblja na kom su sahranjeni vojnici poginuli u I svetskom ratu u noći između srede i četvrtka 55 grobova je oštećeno, a nacrtani su svastike i druga nacistička obeležja i slogani.

Privedeni su stari od 16 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do 22 godine, saopštili su zvaničnici iz kancelarije tužioca.

Francuski predsednik Žak Širak osudio je vandalizam kao "akt mržnje". "To oskrvnuće utoliko je šokantnije budući da su oštećeni grobovi vojnika koji su živote dali za Francusku", saopštio je francuski predsednik.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.