Pronađen helikopter na Andima

Izvor: B92, 09.Jun.2012, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađen helikopter na Andima

Lima -- Na Andima, u Peruu, nađen je helikopter koji je pre tri dana nestao s 14 ljudi, rekli su peruanski zvaničnici.

Policijski general Ektor Dulanto rekao je da za sada nije poznato da li su preživeli putnici i posada među kojima osam Južnokorejanaca i po jedan Holanđanin, Čeh i Šveđanin.

Dulanto je rekao da je helikopter Sikorski "S-58ET" nađen na planini Mama Rosa na visini od oko 4.900 metara.

Velika oblačnost, vetar i kiša otežali su traganje za letelicom koja je nestala u sredu.

Ambasada Južne Koreje u Limi je saopštila da su Korejanci helikopterom putovali na istraživanje radi izgradnje hidroelektrane.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Peruu nađen nestali helikopter

Izvor: Blic, 09.Jun.2012

Na Andima, u Peruu, danas je nađen helikopter koji je pre tri dana nestao s 14 ljudi, rekli su peruanski zvaničnici...Policijski general Ektor Dulanto rekao je da za sada nije poznato da li su preživeli putnici i posada među kojima osam Južnokorejanaca i po jedan Holanđanin, Čeh i Šveđanin...Dulanto...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.