Preminuo direktor glavne bolnice u Vuhanu

Izvor: RTS, 18.Feb.2020, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo direktor glavne bolnice u Vuhanu

Šef glavne bolnice u Vuhanu, koja ja i epicentar epidemije koronavirusa (Kovid-19), preminuo je rano jutros po srednjoevropskom vremenu.
Lju Džiming, direktor bolnice Vuhan Vučang, preminuo je u 10.30 po lokalnom vremenu, navodi se u saopštenju.

Lju je drugi istaknuti lekar koji je preminuo od posledica obolevanja koronavirusom.
Ranije ovog meseca preminuo je Li Venljang >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << , kineski doktor koji je prvi upozorio na opasnost od koronavirusa.
Kao i u slučaju Lijeve smrti, ponovo se na internetu pojavile oprečne vesti o stanju Ljua Džiminga.
Propagandno odeljenje zdravstvene komisije pokrajine Hubej saopštilo je da je doktor Lju preminuo, da bi u sledećoj objavi naveli da je još živ pozivajući se na tvrdnje njegovog rođaka.
Tek u utorak ujutru po lokalanom vremenu državna televizija potvrdila je njegovu smrt.
Desetine hiljada medicinskih radnika u Kini pokušava da obuzda dalje širenje zaraze za koje se veruje da se prvi put pojavila na pijaci morskih plodova u Vuhanu, prestonici kineske provincije Hubej. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.