Požari u Paragvaju pod kontrolom

Izvor: B92, 24.Avg.2019, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požari u Paragvaju pod kontrolom

Požari koji su opustošili više od 20.000 hektara na severu Paragvaja, na granici s Bolivijom i Brazilom, stavljeni su pod kontrolu

Kako je izjavio ministar zaštite životne sredine Arijel Ovijedo, vatra koja je buknula pre nedelju dana u Pantanalu je "pod kontrolom zahvaljujući promeni smera vetra".

U Boliviji su i dalje aktivni požari, a od maja je oko 744.000 hektara izgorelo na istoku zemlje.

Požare su izazvali seljaci paljenjem korova, čime tvrde >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da poboljšavaju kvalitetu tla.

Paragvajsko ministarstvo je predložilo osnivanje međuvladinog tela od predstavnika Paragvaja, Bolivije i Brazila kako bi koordinisalo borbu protiv te vrste požara koji izbijaju svake godine tokom sušnog perioda.

Ekološka organizacija Gvira-Paragvaj navela je da je šumski rezervat na granici tri zemlje 70 odto opustošen u požarima.

Precizirali su da su stradale brojne životinje, posebno one koje se sporo kreću poput kornjača i mravojeda, kao i onih koji žive na drveću, majmuna i zmija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.