Izvor: RTS, 17.Avg.2009, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar izazvala bivša supruga

Kuvajtske vlasti saopštile da je požar na svadbi, u kome je 46 osoba izgubilo život, podmetnula bivša supruga mladoženje.

Požar na svadbi u Kuvajtu u kome je poginulo 46, a povređeno 90 osoba podmetnula je bivša supruga mladoženje, objavili su lokalni mediji.

Dnevnik "Al Kabas" piše da je dvadesettrogodišnja žena priznala policiji da je polila benzin i zapalila svadbeni šator pun žena i dece u subotu uveče na svadbi u gradu Džahra kako bi se osvetila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za ponašanje svog bivšeg supruga pre razvoda.

"Identifikovali smo ženu koja je priznala da je počinila zločin iz ličnih razloga," izjavio je predstavnik Ministarštva unutrašnjih poslova pukovnik Mohamad Al Saber za kuvajtsku televiziju.

Pozivajući se na neimenovane izvore, "Al Kabas" takođe piše da je služavka bivše supruge potvrdila da ju je videla kako poliva benzinom šator.

U plamenu koji je zahvatio šator i stampedu koji je usledio kada su uplašene zvanice pokušale da izbegnu vatru, povređena je i mlada dok su njena majka i sestra poginule.

Požar je trajao svega tri minuta. Povređeno je 90 ljudi, od kojih je petoro zadobilo teške opekotine i nalaze se u kritičnom stanju.

Svadbena slavlja u tim oblastima Kuvajta prave se odvojeno za muškarce i žene, sa kojima obično budu i deca.

Ranije se sumnjalo da su požar izazvale električne instalacije koje se na takvim svadbama sprovode kroz šatore. Najveći broj ugljenisanih tela pronađen je kod ulaza u šator, što ukazuje na to da su svi u istom trenutku krenuli ka izlazu.

Prema navodima kuvajtskih medija, većina žrtava jučerašnjeg požara su u srodstvu sa nekoliko žena koje su pre nekoliko meseci na sličan način stradale, takođe, u Džahri.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.