Potpuna katastrofa: Spremni za nuklearni rat

Izvor: B92, 26.Jun.2023, 11:43

Potpuna katastrofa: Spremni za nuklearni rat

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje saopštilo je da je situacija na Korejskom poluostrvu takva da je blizu izbijanja nuklearnog rata, javlja Jonhap.

"Vojne akcije SAD podstakle su izbijanje vojnih tenzija na Korejskom poluostrvu i u Severoistočnoj Aziji, koji su već zapali u veoma nestabilnu situaciju koja je blizu nuklearnog rata".

Kako prenose "RIA Novosti", prema podacima instituta za američka istraživanja pri severnokorejskom MSP-u, vojna napetost u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pomenutim regionima blizu je onoj koja je bila tokom noći pred izbijanje korejskog rata početkom pedesetih godina prošlog veka. SAD i Južna Koreja optužuju se za "antikomunističku vojnu konfrontaciju" i "retoričke pretnje".

Institut upozorava da bi rat na poluostrvu brzo prerastao u svetski i nuklearni rat koji bi za svet bio bez presedana. Ovo bi, kako se navodi, dovelo do katastrofalnih i nepovratnih posledica za ceo svet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.