Izvor: B92, 13.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljska: Kodeks dobrog političara

Varšava -- U Poljskoj je predstavljen Kodeks dobrog političara.

Kodeks u obliku "12 zapovesti" nastoji da kultiviše političku scenu u godini održavanja parlamentarnih i predsedničkih izbora. U Kodeksu, koji je izradio profesor Varšavskog univerziteta Jacek Kurčevski, između ostalog se političarima preporučuje da zadrže smisao za humor, da stvari gledaju sa distance i da se ni u kom slučaju ne svete političkim suparnicima, novinarima i satiričarima.

"Ne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pružaj biračima lažne nade, ne skrivaj pred biračima šta nameravaš da učiniš u budućnosti, ne zastrašuj bez potrebe, ne laži i ne vređaj", delovi su Kodeksa. Dobar poljski političar ne bi trebalo da prihvata pogodnosti i korist od svoje funkcije i to ne bi smeo da dozvoli ni svojim najbližim saradnicima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.