Policija blokirala centar Podgorice uoči prvog Prajda

Izvor: Press, 20.Okt.2013, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija blokirala centar Podgorice uoči prvog Prajda

Oko 2.000 policajaca, među kojima i pripadnici specijalnih jedinicica, napravili su nekoliko “prstenova” oko maršute kojom treba da se održi prva gej parade u glavnom gradu Crne Gore, , a centar grada nadleće policijski helikopter.

Širi deo centra grada blokiran je za saobraćaj već od ranih jutarnjih časova, a policija je ranije poručila da će preduzeti sve mere da manifestacija protekne bezbedno.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
Učesnici parade kretaće se centralnom podgoričkom saobraćajnicom - Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, odnosno od bivšeg hotela Crna Gora do stare zgrade Vlade Crne Gore i nazad.

“Montenegro prajd” će se održati pod sloganom “Crna Gora ponosno”, a organizator manifestacije NVO “Kvir Montenegro” očekuje da će na prvoj gej paradi u glavnom gradu Crne Gore biti nekoliko stotina učesnika.

Organizatori podgoričkog prajda saopštili su ranije da se ne plaše nereda, a crnogorska policija je pozvala građane da se suzdrže od nasilja.

Vlada Crne Gore podržala je održavanje Parade ponosa u Podgorici i odredila da na toj manifestaciji učestvuju ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović i savetnik premijera za ljudska prava i zaštitu od diskriminacije Jovan Kojičić.

Svoje predstavnike imaće i predsednik crnogorskog parlamenta, političke partije, a u povorci će učestvovati i šef delegacije EU u Podgorici Mitja Drobnič.

Dolazak na podgorički prajd najavile su LGBT organizacije iz Srbije i Hrvatske.

Prva gej parada u Crnoj Gori održana je 24. jula u Budvi, ali se završila neslavnim bilansom - žestokim sukobom policije i protivnika manifestacije što je rezultiralo privođenjima i povredama.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela parada u Podgorici: Huligani gađaju policiju kamenicama, oni uzvraćaju suzavcem

Izvor: Press, 20.Okt.2013

Kako prenose Vijesti, huligani prema policiji bacaju kamenice, a policija je uzvratila suzavcem.. Oko 2.000 policajaca, među kojima i pripadnici specijalnih jedinica, napravili su nekoliko prstenova oko maršute kojom se održi prva gej parada u glavnom gradu Crne Gore, a centar Podgorice nadleće...

Nastavak na Press...

Završena parada u Podgorici: Učesnici evakuisani maricama

Izvor: Press, 20.Okt.2013

Podgorički prajd održan je u znaku neviđenih mera policijskog obezbeđenja, kao i žestokih sukoba policije sa protivnicima gej parade, koji su pokušali da uđu u tonu održavanja povorke...Na "Montenegro prajdu", koji je održan pod sloganom "Crna Gora ponosno", bilo je oko stotinu učesnika...Oko...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.