Pojas Gaze sve bliže ratu

Izvor: Vesti-online.com, 31.Maj.2018, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pojas Gaze sve bliže ratu"

Izaslanik Ujedinjenih nacija za Bliski istok Nikolaj Mladenov izjavio je da je najnoviji sukob Hamasa i Izraela u pojasu Gaze upozorenje da smo "sve bliži ratu".

On je, na sednici Saveta bezbednosti UN, kazao da bi međunarodna zajednica trebalo da osudi napad Hamasa koji je sa 216 raketa napao Izrael, koji je odgovorio sa 65 vazdušnih napada na mete u Gazi, prenosi AP.

Mladenov je poslednju eskalaciju napada nazvao najozbiljnijom od 2014. godine.

Američka >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << agencija ocenjuje da je i ova sednica Saveta bezbednosti još jednom pokazala da je najmoćnije telo UN paralisano i da ne može da se složi ni oko jedne akcije.

Ambasadorka SAD pri UN Niki Hejli, koja je i sazvala sastanak, istakla je da je Hamas preuzeo odgovornost za ovonedeljni "teroristički napad protiv Izraela".

Istovremeno, ona je izrazila i žaljenje što je saopštenje, koje je predložila SAD, a po kome SB UN osuđuje Hamas nije usvojeno na sednici i blokirano je. To saopštenje blokirao je Kuvajt.

Ambasador Kuvajta pri UN Mansur el Otabi izjavio je da je izraelska okupacija kriva za najnoviju eskalaciju napada.

- Sve dok ta okupacija traje, Palestinci imaju legitimno pravo da se bore protiv njega i da brane svoje aspiracije i snove o nezavisnom i dostojanstvenom životu - rekao je Otabi i dodao da Kuvajt podržava borbu Palestinaca.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.