„Podravka“  jedva spasena

Izvor: Glas javnosti, 22.Okt.2009, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Podravka“ jedva spasena

ZAGREB - Šestorica ljudi, među kojima bivši i sadašnji predsednik Uprave „Podravke“ Darko Marinac i Zdravko Šestak, uhapšeni su zbog sumnje da su umešani u malverzacije sa akcijama te koprivničke kompanije, čime su oštetili „Podravku“ za oko 35 miliona evra, saopštila je juče hrvatska policija. Hrvatski mediji su izvestili da su, pored Marinca i Šestaka, uhapšeni i članovi Uprave „Podravke“ Saša Romac i Josip Pavlović, kao i direktor i suvlasnik varaždinske „Fima grupe“ >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Milan Horvat i direktor splitskog preduzeća SMS Srđan Mladinić.

Za rubriku „verovali ili ne“: „Podravka“ je već danima pod istragom finansijske policije zbog malverzacija, a istovremeno je dobila nagradu „zlatna deonica“ za uspešno poslovanje. Ko tu koga... piše juče Dojče vele.

KOSOROVA BRANI POLANČECA

„Podravka“ je uvek bila zanimljiva svim političkim strukturama, a smatra se kako je potpredsednik vlade Damir Polančec, koji je na tu dužnost došao upravo iz „Podravke“, njen neformalni šef uprave. A njega nije bilo na dodeli zlatne deonice „Podravki“ za - uspešno poslovanje! Premijerka Jadranka Kosor branila ga je zauzetošću pregovorima s radnicima „Salonita“ i, samo je kazala, kako dok ne dobije podatke o čemu se u celom slučaju „Podravka“ radi, ne može da donosi odluke.

Kratkim saopštenjem na Berzi se oglasila i „Podravka“ i zamenik predsednika uprave Miroslav Vitković naglasio je da je „što se istrage tiče, sve u rukama policije i državnog tužilaštva sa kojima kompanija u potpunosti sarađuje“.

- Ispred kompanije mogu samo reći da se nadam brzom razrešenju situacije i okončanju istrage. Pri tome naglašavam da je „Podravka“ stabilna kompanija- istakao je Vitković.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.