Počelo razoružavanje FARK-a

Izvor: RTS, 02.Mar.2017, 00:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo razoružavanje FARK-a

U Kolumbiji je počelo razoružavanje marksističke gerile, poznate kao Revolucionarne oružane snage FARK, što je dogovoreno mirovnim sporazumom s kolumbijskom vladom, prošle godine.
Razoružanje uključuje popisivanje i uništavanje oružja, a čitav proces kontrolisaće Ujedinjene nacije.

Kolumbija namerava da okonča oružani sukob koji traje duže od pola veka, u kojem je poginulo najmanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 260.000 ljudi, a skoro sedam miliona je raseljeno.

"Početak razoružanja pokazuje našu čvrstu posvećenost miru, jer će oružje naših boraca biti predato snagama Ujedinjenih nacija, koje će sve to verifikovati. Uprkos nekim logističkim poteškoćama, oružje u svim našim kampovima širom Kolumbije biće registrovano" , naveo je Ivan Markes, komandant FARK-a.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.