Papa ne mari za protokol

Izvor: B92, 02.Sep.2013, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Papa ne mari za protokol"

Vatikan -- Papa Franja je još jednom prekršio tradiciju naklonivši se Raniji, kraljici Jordana, koja ga je u četvrtak u Vatikanu posetila sa suprugom kraljem Abdulahom II.

Papa se naklonio kraljici, ali ne i kralju prilikom njihove posete Vatikanu i boravka u papskoj biblioteci.

"Franja se ponaša kao i u vreme kada nije bio papa, tako da ga protokoli ne zanimaju", izjavio je zvaničnik vatikana za "Dejli telegraf", prenosi Klix.ba.

Tradicija u Vatikanu je podrazumevala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se oni koji dolaze u posetu naklone papi, a to pravilo je uključivalo i žene, međutim, papa Franja je doneo promene.

On je svoju jednostavnost pokazao i danas kada se fotografisao sa mladim italijanskim hodočasnicima u Bazilici Svetog Petra u Vatikanu. U međuvremenu je na Tviteru objavio svoju fotografiju koju je sam napravio.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.