Papa: Preovladaće mir u 2013.

Izvor: B92, 01.Jan.2013, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa: Preovladaće mir u 2013.

Vatikan -- Papa Benedikt XVI molio se za mir u svetu, ubećen da će mir preovladati u 2013. uprkos nejednakosti, terorizmu i "nekontrolisanom finansijskom kapitalizmu".

U obraćanju vernicima u bazilici Svetog Petra u Rimu, papa je govorio o terorizmu, kriminalu i "rasadnicima tenzija i konfrontacije izazvane rastućom nejednakosti između bogatih i siromašnih i rasprostranjenosti sebičnih i individualističkih mentaliteta koji je takodje izražen u nekontrolisanom finansijskom kapitalizmu", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenela je agencija AFP.

Istovremeno, papa je naveo da je čovečanstvo ima "urođenu sklonost za mir" i molio se za "dar mira" ove godine, citirajući psalm iz Biblije u kome je kaže "blaženi su mirotvorci, zato će oni biti zvani sinovi Božiji".

Katolička crkva danas obeležava prvi dan Nove 2013. godine kao Svetski dan mira.

Pozvao papu da zaustavi terorizam

Čovek, koji je sebe predstavio kao Julijan Jungarean, popeo se na skele oko Trga Svetog Petra i razvio transparent u kome je pozvao papu Benedikta XVI da zaustavi terorizam.

Rumun Jungarean prethodno se popeo na kolonade koje okružuju trg, a očevici su rekli da su neuniformisani policajci razgovarali sa njim, prenela je agencija AP, koja dodaje da protest ovog čoveka nije omeo papu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.