Papa: Crkva da prihvati pročišćenje

Izvor: Vesti-online.com, 11.Maj.2010, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa: Crkva da "prihvati pročišćenje"

Papa Benedikt XVI izjavio je da skandal sa seksualnim zlostavljanjem dece koje su počinili sveštenici mora dovesti Crkvu do toga da prizna "zastrašujuću" istinu da najveća pretnja dolazi od "greha unutar Crkve". Crkva ima "veoma duboku potrebu" da prizna da mora da okajava svoje grehe i "prihvati pročišćenje", rekao je papa novinarima u avionu na putu za Portugal.

"Danas saznajemo na sasvim zastrašujući način da najveći razlog za kritiku crkve ne dolazi od spoljašnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << neprijatelja već se rodio iz greha unutar crkve", izjavio je papa, odgovarajući na pitanje o skandalu oko seksualnog zlostavljanja.

Poslednjih sedmica, neki zvaničnici Vatikana optužili su medije da vode kampanju protiv crkve.

Papa je rekao da crkva mora tražiti oproštaj od žrtava seksualnog zlostavljanja, ali i priznati da "oproštaj ne može biti zamena za pravdu", preneo je Rojters.

Glavni cilj četvorodnevne posete pape Portugalu je obilazak hrama u Fatimi, gde se, navodno, Bogorodica prividela deci šest puta 1917. godine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.