Oslobođeni američki misionari

Izvor: RTS, 11.Feb.2010, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslobođeni američki misionari

Sud na Haitiju oslobodio 10 američkih misionara optuženih da su kidnapovali 33 dece u pokušaju da ih ilegalno prebace iz zemlje razorene zemljotresom.

Deset američkih misionara, optuženih da su kidnapovali 33 dece u pokušaju da ih ilegalno prebace iz Haitija, oslobođeni su na osnovu odluke suda u Port-o-Prensu, preneo je Rojters.

Izvor te agencije kaže da misionari, koji su u zatvoru od kada su zaustavljeni na granici Haitija i Dominikanske republike 29. januara, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mogli da se nađu na slobodi u četvrtak rano ujutro.

"Odluka je da budu pušteni", rekao je taj izvor, zahtevajući anonimnost.

"Jedna stvar koju sudija traži u krivičnom postupku je kriminalna namera od ljudi umešanih u slučaj, a ništa ne ukazuje da su američki misionari imali kriminalnu nameru", pojasnio je taj izvor.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.