Obeležava se Dan grada Sarajeva

Izvor: N1 televizija, 06.Apr.2017, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležava se Dan grada Sarajeva

Glavni grad Bosne i Hercegovine danas obeležava Dan grada Sarajeva, a 6. april se proslavlja kao dan oslobadjanja grada u Drugom svetskom ratu, kao i da dan kada je tadašnja Evropska ekonomska zajednica, sadašnja Evropska unija, 1992. godine priznala Bosnu i Hercegovinu.

Brojne delegacije, udruženja i gradjani, povodom Dana grada Sarajeva, položili su vence na spomen-obeležje žrtvama fašističkog terora >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i ratova kod Večne vatre u centru grada.

Cveće je položeno i na Memorijalnom centru Kovači, na spomenik prvog predsednika BiH i nekadašnjeg bošnjačkog lidera Alije Izetbegovića.

Brojne državne, kantonalne i opštinske delegacije i gradjani Sarajeva položili su cveće na spomenik posvećen ubijenoj deci Sarajeva, koja su stradala od 1992. do 1995. godine tokom opsade grada.

Opsada Sarajeva bila je najduža opsada jednog grada posle Drugog svetskog rata i tokom nje je, prema pojedinim izvorima, ubijeno gotovo 11.500 ljudi.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Povodom Dana grada Sarajeva brojne delegacije položile cvijeće na mezarju Kovači

Izvor: SandzakPress.net, 06.Apr.2017

Povodom obilježavanja 6. aprila, Dana grada Sarajeva, brojne delegacije položile su cvijeće na spomen-obilježje na šehidskom mezarju Kovači i na mezar Alije Izetbegovića, prvog predsjedika Predsjedništva RBiH. Među prisutnima bio je i ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.