Novinarka tuži Stros-Kana

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jul.2011, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinarka tuži Stros-Kana

Advokat francuske književnice i novinarke Tristen Banon izjavio je da je podneo tužbu protiv bivšeg predsednika MMF-a Dominik Stros-Kana, jer je pokušao da siluje njegovu klijentkinju 2003. godine.

Advokat David Kubi je rekao Rojtersu da se u tužbi navode reči Banonove (32), prema kojima je Stros-Kan pokušao da je siluje dok ga je intervjuisala u jednom pariskom apartmanu.

Juče su advokati Stros-Kana saopštili da će bivši generalni direktor MMF-a Dominik Stros-Kan >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << tužiti za klevetu francusku novinarku čim ona bude uložila tužbu.

Stros-Kanovi advokati su njene tvrdnje odbacili kao "izmišljene" i dodali da su "u postupku sastavljanja tužbe" protiv Banonove.

Njen advokat je juče najavio da će ona podneti tužbu protiv Stros-Kana, a da će tužilaštvo tu tužbu primiti u sredu, 6. jula.

Tužba dolazi u trenutku kada se čini da će bivši direktor MMF-a biti oslobođen otpužbe za seksualni napad na sobaricu u jednom njujorškom hotelu, koja ga je koštala položaja.

Banon tvrdi da ju je Stros-Kan 2003. godine pozvao u stan, obećavši da će joj dati intervju, ali da je zatim skočio na nju "kao šimpanza u doba parenja", prenosi AFP.

Ona je ove tvrdnje protiv Stros-Kana već iznela 2007. godine na televiziji i u jednom intervjuu, ali do sada nije zvanično podnosila tužbu.

Njen advokat je ranije rekao da Banon do sada nije pribegla tužbi po nagovoru svoje majke koja je bila regionalni poslanik Stros-Kanove Socijalističke partije.

U međuvremenu tužba protiv Stros-Kana u Njujorku će izgleda propasti pošto su tužioci rekli da sumnjaju da je sobarica lagala policiju i doveli u sumnju njen kredibilitet.

Stros-Kan je u petak pušten iz kućnog pritvora u koji je smešten posle skandala sa sobaricom.

Pre te afere, važio je za najozbiljnijeg protivkandidata aktuelnom predsedniku Francuske Nikoli Sarkoziju na izborima 2012. godine, ali je iz njegove stranke juče saopšteno da su male šanse da se Stros-Kan kandiduje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.