Izvor: B92, 19.Dec.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova ofanziva u Darfuru

Darfur -- Sudanske vladine trupe započele su u subotu uveče novu ofanzivu protiv pobunjenika u zapadnoj oblasti Darfur.

Ofanziva je otpočela nakon što je Katrum objavio da odbija ultimatum Afričke unije da povuče svoje snage iz južnog dela te oblasti, izjavio je jedan portparol Afričke unije.

Predsedavajući Unije, nigerijski predsednik Olusegun Obasandžo i predsednik Komisije Afričke unije Alfa Umar Konare su, prema rečima tog portparola, obavešteni o borbama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje su u toku i sada treba da odluče o sudbini mirovnih pregovora koje u Abudži vode sudanska vlada i pobunjenici iz Darfura.

Predstavnici pobunjenika u Darfuru od četvrtka odbijaju da se vrate za pregovarački sto, sve dok snage vlade u Katrumu ne obustave ofanzivu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.