Izvor: RTS, 06.Jul.2021, 16:57

Nemačka, dvostruki agent Klaus L.

Nemački savezni tužilac podigao je optužnicu protiv politikologa Klausa L., optuženog da je punu deceniju špijunirao u korist kineske obaveštajne službe, javlja Špigl.
Klaus L., koji je ranije bio zaposlen u fondaciji bliskoj partiji CDU, navodno je tokom poslednjih deset godina redovno dobijao informacije od kineskih obaveštajaca, mahom pred važne državne posete ili značajne međunarodne konferencije.

Od početka saradnje za koju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je optužen, Klaus L. je, navodno, od visokorangiranih nemačkih zvaničnika dobijao informacije, koje je zatim predavao Kinezima.
Zauzvrat, optuženi je dobijao novac za lične potrebe i putovanja.
Uhapšen je u ponedeljak u Minhenu.
Nemački ARD, koji je prvi javio da je navodni špijun uhapšen, naveo je i da je Klaus L. decenijama za novac dostavljao informacije obaveštajnoj službi BND.
Između ostalih informacija, Klaus L. je BND-u navodno prvi dostavio informacije da kineske obaveštajne službe regrutuju Nemce.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.