Izvor: B92, 20.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadač u Nasinom centru u Hjustonu

Hjuston -- Naoružana osoba ubila je jednog taoca i sebe u zgradi Nase u Hjustonu, policija pronašla drugog taoca živog.

U Svemirskom centru Džonson napadač se prvo zabarikadirao, a zatim je policija to mesto evakuisala, pokušavajući da dođe do napadača. Policija je ušla u zgradu kad je čula pucanj. Napadač i jedan talac su ubijeni, dok su pronašli ženu, koja je bila zavezana samolepljivom trakom. Napadač nije identifikovan, ali se navodi da se radi o jednom od zaposlenih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u toj zgradi.

Naoružani muškarac pucao je sebi u glavu posle tri sata blokade na drugom spratu zgrade svemirske agencije Nasa, u kojoj se nalazi laboratorija.

Kapetan hjustonske policije Dvejn Redi izjavio je da je talac verovatno ubijen "u prvim minutima" incidenta.

Tokom sukoba okolina zgrade bila je blokirana. Specijalna policijska jedinica opkolila je zgradu, u kojoj se nalaze odeljenje za komunikacije i laboratorija.

Kristina Rajhert, kontrolorka svemirskih letova, kazala je da je zaposlenima prvobitno saopšteno da ostanu unutar zgrade, da bi im kroz nekoliko sati dato uputstvo da je napuste.

Portparolka Bele kuće Dana Perino saopštila je da je predsednik Džordž Buš obavešten o incidentu.

Policija je primila poziv iz zgrade 44, u kojoj se nalazi oprema za komunikacije i laboratorija. Evakuisana zgrada jedan je od manjih delova svemirskog centra Nase, u kome se nalaze kontrolni centar i centar za obuku astronauta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.