Izvor: RTS, 23.Apr.2021, 15:56

Napad u Rambujeu, ubijena policajka

Jedna policajka je ubijena je u napadu nožem na ulazu u policijsku stanicu u francuskom gradu Rambujeu, udaljenom 57 kilometara jugozapadno od Pariza, javlja "Figaro". Napadač koji je ranjen prilikom hapšenja podlegao je povredama. Uhapšene tri osobe.
Napadač, koji je nožem usmrtio ženu policajca ranjen je prilikom hapšenja od strane policije i preminuo je po prijemu u bolnicu, navode izvori Figaroa iz policije i tužilaštva.
Napad >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se dogodio oko 14.20 sati, navode policijski izvori. Istraga je u toku a prema prvim informacijama napadač je o 36-godiši državljanin Tunisa koji u Francuskoj boravi od 2009. godine.
Francuski mediji preneli su da je napadač tokom napada uzviknuo "Alahu akbar". 
"Jedan policijski službenik je žrtva napada nožem u policijskoj stanici u Rambujeu", tvitovao je posle napada ministar unutrašnjih poslova Francuske Žerald Darmanen. 
Policija za borbu protiv terorizma je saopštila da je otvorena istraga o napadu.
Predsednik pariskog regiona Valeri Pekres rekao je da se terorizam ne može isključiti kao motiv.
"Francuska je izgubila jednu od svojih heroina svakodnevice u varvarskom gestu kukavičluka bez granica", rekao je premijer Žan Kasteks koji je došao na mesto napada.
Predsednik Emanuel Makron rekao je da je Francuska danas ponovo bila žrtva terorističkog napada.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ubijena policajka u Rambujeu, napadač preminuo nakon ranjavanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2021

Francuska policija uhapsila je tri osobe danas posle ubistva policijske službenice u Rambujeu, a nadležni su otvorili istragu o terorizmu...Tužilac za borbu protiv terorizma Žan-Fransoa Rikar rekao je novinarima da je njegova kancelarija preuzela istragu zbog reči koje je napadač izgovorio tokom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

POLICAJKA (49) JE BILA MAJKA DVOJE DECE: Vraćala se sa pauze, a onda je ekstremista ZAKLAO uz povike "Alahu akbar" (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2021

Sve se odigralo izuzetno brzo..Muškarac je naoružan nožem danas ubio policajku vičući "Alahu akbar". Napad se dogodio ispred francuske policijske stanice pre nego što su ga njene kolege upucale. Policajki je ekstremista prerezao vrat. Napadača je tada, kako se izveštava, ubio jedan od njenih...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

"FRANCUSKA JE IZGUBILA SVOJU HEROINU" Otvorena istraga nakon ubistva policijake u Rambujeu

Izvor: Blic, 23.Apr.2021

Žena ubijena u današnjem napadu nožem u francuskom gradu Rambujeu radila je kao administrativna službenica u policijskoj stanici, objavili su francuski mediji.

Nastavak na Blic...

Tri osobe zadržane nakon napada na policijsku službenicu kod Pariza

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Apr.2021, 11:32

Francuski istražitelji ispitali su 24. aprila tri osobe povezane sa muškarcem iz Tunisa koji je nasmrt izbo policijsku službenicu u blizini Pariza. Ubistvo u policijskoj stanici u Rambujeu, prigradskom mjestu udaljenom oko 60 kilometara od Pariza, oživjelo je traumu od niza smrtonosnih napada 2020....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.