Nadvio se RADIOAKTIVNI OBLAK u Rusiji

Izvor: Mondo, 26.Avg.2019, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadvio se RADIOAKTIVNI OBLAK u Rusiji

Ruska državna meteorološka agencija saopštila je danas da se pojavio radioaktivni oblak u zoni Severodvinska čemu je prethodila nesreća prilikom testiranja raketnog motora na severu zemlje.

Foto: Mondo/ Goran Sivački

Meteorološka agencija potvrdila je da se oblak radioaktivnih inertnih gasova formirao kao rezultat raspadanja  izotope stroncijuma, barijuma i lantana što je izazvalo  kratkotrajni porast zračenja registrovan u pomenutoj oblasti, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Interfaks.

POGLEDAJTE VIDEO EKSPLOZIJE:



Izvor: youtube/the gardian

 Ruska državna nuklearna agencija "Rosatom" saopštila je ranije da se nesreća desila 8. avgusta tokom raketnog testa na platformi u Belom moru. Tada je poginulo pet ljudi, a tri osobe su povređene.

Snimak eksplozije u NUKLEARNOM POSTROJENJU u Rusiji!

Agencija je obećala da će, bez obzira na ovaj događaj, nastaviti da razvija novo naoružanje, a nastradale muškarce opisala je kao heroje.

Lokalne vlasti u Severodvinsku saopštile su da su primile obaveštenje o planiranim vojnim aktivnostima i da je od stanovnika sela Njonokosa zatraženo da napuste ovu teritoriju od 14. avgusta.

Prema podacima meteorološke službe, nivo radijacije u Severodvinsku porastao je 16 puta neposredno poslije nesreće.

Incident u Rusiji:Da li je povećana radijacija kod nas?

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Nadvio se RADIOAKTIVNI OBLAK u Rusiji (VIDEO)

Izvor: Mondo, 26.Avg.2019

Ruska državna meteorološka agencija saopštila je danas da se pojavio radioaktivni oblak u zoni Severodvinska čemu je prethodila nesreća prilikom testiranja raketnog motora na severu zemlje...Foto: Mondo/ Goran Sivački..Meteorološka agencija potvrdila je da se oblak radioaktivnih inertnih gasova...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.