Izvor: Blic, 11.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miševi ne vole sir

Miševi ne vole sir

Tom i Džeri su u crtaćima uvek vodili bitku oko sira, međutim naučnici su utvrdili da miševi uopšte ne vole sir. Doktor Dejvid Holms sa Univerziteta u Mančesteru tvrdi da miševi zapravo najviše vole hranu koja u sebi sadrži puno šećera, kao što je čokolada. 'Miševi reaguju na miris, teksturu i ukus hrane. Sir je hrana koja im nikako nije dostupna u njihovom prirodnom okruženju, i nije ono na šta bi instinktivno reagovali', tvrdi Holms.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />Uribe uskoro na operaciji

Meksikanac težak 550 kilograma, koga smatraju najtežim čovekom na svetu, biće uskoro operisan u bolnici u Modeni, gde će mu biti izvršena liposukcija. Manuel Uribe Garsa (40) visok je 1,90 metara i boluje od gojaznosti već 20 godina pa nije više u mogućnosti da se kreće. 'Za nekoliko dana će biti održan sastanak o određivanju detalja hospitalizacije i pripreme hirurškog zahvata', izjavio je italijanski lekar Đankarlo de Bernardinis.

Piton ugušio vlasnika

Piton duži od četiri metra ugušio je svog vlasnika, Patrika von Almena (23) iz Lenesvila, Indijana. Mladić, koji je pitona držao kao ljubimca, rekao je roditeljima da ide do kolibe da ga obiđe. On je neoprezno, bez ikakve provere, ušao u kolibu, a gladni piton se odmah bacio na njega. Roditelji su ga našli dva sata kasnije, a lekar je konstatovao da je smrt nastupila zbog gušenja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.