Među poginulima i tri bebe

Izvor: Glas javnosti, Beta, 01.Okt.2010, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Među poginulima i tri bebe

TUKSILA GUTIEREZ - Najmanje šesnaest osoba je poginulo, a četiri se vode kao nestale nakon klizanja terena u meksičkoj državi Čijapas, saopštile su meksičke vlasti. Tela poginulih izvađena su iz zemlje i kamenja koji su se obrušili sa jednog brežuljka u mestu Amatan.

Žrtve su tri bebe, petoro dece i osam odraslih, rekao je zvaničnik lokalne administracije. Novo klizanje terena dogodilo se preksinoć. Amatan je gradić sa 1.000 stanovnika u najsiromašnijoj meksičkoj državi >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Čijapas.

U susednom planinskom regionu iznad Oaksake, nastavlja se potraga za 11 osoba nestalih u klizanju terena u utorak ujutro. Jugoistok Meksika su u septembru pogodile velike poplave, ali i uragan Karl i tropska oluja nazvana Metju, i u tim klimatskim incidentima stradalo je 50 ljudi, stotine hiljada su ugrožene i pričinjena šteta koja se procenjuje na milijarde dolara.

I susedne zemlje bile su pogođene, pa je od maja u centralnoj Americi stradalo 400 ljudi. U poslednjem klimatskom incidentu, u Kolumbiji je u ponedeljak u obrušavanju terena sa jednog brda stradalo između 20 i 30 ljudi. Meksički predsednik Felipe Kalderon izjavio je da tako teška kišna sezona, dosad najgora u Meksiku, pokazuje da je neophodno da se postigne svetski dogovor na narednoj međunarodnoj konferenciji o klimatskim promenama, zakazanoj za kraj novembra u Kankunu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.