Maduro: Spreman sam

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jan.2019, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maduro: Spreman sam

Venecuelanski predsednik Nikolas Maduro poručio je da je spreman da razgovara sa opozicijom, ali uz učešće međunarodnih posrednika.

- Spreman sam da sednem za pregovarački sto sa opozicijom i razgovaram zbog dobrobiti Venecuele, mira i njene budućnosti - izjavio je Maduro u intervjuu za rusku agenciju RIA, prenosi Rojters.

O mogućnosti posredovanja neke treće zemlje, Maduro je rekao da ima "nekoliko vlada, svetskih organizacija, koje su iskazale njihovu iskrenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zabrinutost za ono šta se dešava u Venecueli", kao i da su pozvali na dijalog.

Maduro je istakao da je ruski predsednik Vladimir Putin pružio Venecueli podršku na svim frontovima i da je Karakas na tome zahvalan.

- Putin nam daje podršku na svim nivoima i mi smo je primili sa velikim zadovoljstvom i zahvlanošću - kazao je Maduro.

Maduro je američke sankcije uvedene venecuelanskoj naftnoj kompaniji PDVSA nazvao nelegalnim.

Karakas ulaže sve napore da stabilizuje privredu Venecuele, naveo je Maduro.

Venecuela se našla u novoj političkoj krizi otkada se Huan Gaido, lider opozicije u toj državi, proglasio za privremenog predsednika u sredu.

Glavni tužilac Venecuele Terek Vilijam Sab zatražio je juče Gaidu zabrani izlazak iz zemlje, na osnovu krivične istrage o njegovim antivladinim aktivnostima.

Tužilac je na državnog televiziji rekao da je istraga protiv Gaida potrebna zbog "različitih nasilnih incidenata isprovociranih u zemlji od 22. januara", dan pre nego što se proglasio za privremenog predsednika.

Takođe je optužio Gaida da pomaže stranim zemljama da se mešaju u unutrašnje stvari Venecuele.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Maduro: Amerikaci, pomozite da sprečimo Vijetnam u Latinskoj Americi

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jan.2019

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro tražio je od naroda SAD pomoć da spreči, kako je naveo, "Vijetnam u Latinskoj Americi"...U video snimku od 45 sekundi, snimljenom sinoć u predsedničkoj palati, kao obraćanje "američkom narodu" Maduro je rekao da administracija predsednika Donalda Trampa stoji...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.