Izvor: B92, 26.Nov.2009, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucnjava na univerzitetu u Pečuju

Budimpešta -- Jedna osoba je izgubila život u pucnjavi na univerzitetu u Pečuju, na jugu Mađarske, a policija je uhapsila je 23-godišnjeg mladića koji je pucao.

23-godišnji student farmacije Tehničkog univerziteta u mađarskom gradu Pečuj ubio je svog kolegu i ranio dvoje studenata i čistačicu, dok je sa kolegama slušao predavanje na Institutu za biofiziku. Policija je blokirala celu oblast.

"Odjednom je poludeo! Ja radim u institutu za biofiziku, i kada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sam izašao iz zgrade, čuo sam jak prasak, i studenti su potrčali napolje. Pitao sam devojku da li ima problema, a ona je rekla da je jedan kolega iz pištolja pucao".

Dvoje ranjenih su u teškom stanju, a jedna osoba ima povrede opasne za život, saopšteno je iz lokalne bolnice.

Ubica je uhapšen samo 20 minuta posle pucnjave, jer je sam zvao policiju iz obližnje zgrade instituta za medicinu, gde je pobegao posle napada.

Motivi za ovaj brutalni napad još nisu poznati, a studenti kažu da je na času bio isfrustriran.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mađarska: Ubijena jedna usoba u pucnjavi na univerzitetu

Izvor: Blic, 26.Nov.2009

Jedna osoba je izgubila život u pucnjavi na univerzitetu u Pečuju, na jugu Mađarske, a policija je uhapsila je 23-godišnjeg mladića koji je pucao...Mladić je ušao u univerzitetski institut za biofizička istraživanja i otvorio vatru na prisutne. Nije rečeno iz kojeg oružja je pucao, javila...

Nastavak na Blic...

Poginuo mladić u pucnjavi na univerzitetu u Pečuju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2009

BUDIMPEŠTA - Jedna osoba je izgubila život u pucnjavi na univerzitetu u Pečuju, na jugu Mađarske, a policija je uhapsila je 23-godišnjeg mladića koji je pucao...Mladić je ušao u univerzitetski institut za biofizička istraživanja i otvorio vatru na prisutne. Nije rečeno iz kojeg oružja je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Pucnjava na Pečujskom univerzitetu

Izvor: RTS, 26.Nov.2009

Najmanje jedna osoba poginula u pucnjavi na univerzitetu u Pečuju. Mađarska policija uhapsila mladića koji je pucao...Jedna osoba je izgubila život u pucnjavi na univerzitetu u Pečuju, na jugu Mađarske, a policija je uhapsila je 23-godišnjeg mladića koji je pucao...Mladić je ušao u univerzitetski...

Nastavak na RTS...

Jedan mrtav, troje ranjeno u pucnjavi na univerzitetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2009, 00:45

BUDIMPEŠTA - Student farmakologije (23) otvorio je danas vatru na univerzitetu u gradu Pečuju, na jugu Mađarske, usmrtivši svog kolegu i ranivši još tri osobe, saopštili su policija i predstavnici univerziteta...Napadač je uhapšen i nalazi se na ispitivanju, izjavila je portparol policije Bernadet...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Student ubijen u pucnjavi na univerzitetu u Mađarskoj

Izvor: Blic, 27.Nov.2009

Na univerzitetu u Pečuju, na jugu Mađarske, 23-godišnji student farmacije upao je u zgradu fakulteta, otvorio vatru i pri tom ubio jednog kolegu, a još tri osobe ranio. Policija je ubrzo uhapsila napadača.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.