Kupiš kuću, dobiješ auto

Izvor: RTS, 04.Apr.2012, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kupiš kuću, dobiješ auto

U nadi da će pokrenuti zamrlo tržište nekretnina, jedna danska agencija za prodaju nekretnina rešila je da, do 1. maja, svakom kupcu kuće pokloni automobil.

Svako ko u Danskoj, do 1. maja, kupi kuću dobiće na poklon automobil. Tu akciju osmislila je jedna domaća agencija za prodaju nekretnina, nadajući se da će time pokrenuti tržište nekretnina >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koje je u zemlji gotovo potpuno zamrlo.

Ponuda se odnosi na novoizgrađene kuće u rezidencijalnom predgrađu na severu Kopenhagena koje teško nalaze kupce, objasnila je u izjavi za AFP direktorka agencija Dorte Andersen.

Uz kupovinu kuće, čija se cena kreće od 2,5 miliona kruna (336 hiljada evra), kupac dobija na poklon automobil u vrednosti od oko 100.000 kruna (oko 13.500 evra), rekla je Dorte Andersen.

Automobil, na koji se u Danskoj plaća veliki porez, posle stana je najveća investicija za porodicu. Porodice sa decom koje planiraju da se iz grada presele u predgrađe često odustaju od te namere zbog te dodatne investicije.

"Ako žele da zaista nešto ponude ljudima, bilo bi bolje da smanje cenu stanova", prokomentarisao je tu akciju direktor Udruženja potrošača Rasmus Kjeldal.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.