Komandos vođa napada na Šarli ebdo?

Izvor: B92, 07.Jan.2015, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komandos vođa napada na Šarli ebdo?

Napad na redakciju magazina Šarli ebdo izvela su trojica maskiranih muškaraca, koji su u zgradu ušli uzvikujući nadimak urednika Stefana Šarbonijea.

To je preneo francuski list Liberasion, pozivajući se na izvore iz istrage.

“U redakciju je upao komandos u društvu dvojice smirenih i odlučnih naoružanih muškaraca. Uputili su se direktno ka prostoriji gde se održavao kolegijum i unapred su znali koga traže. Ubili su Šarba, a potom i sve ostale“, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << francuski list.

Oko 3.000 policajaca uključeno je u potragu za napadačima koji su u redakciji magazina Šarli ebdo u Parizu ubili 12 osoba.

Policijski pripadnici najpre su obezbedili škole, redakcije medija, autobuske i železničke stanice, tržne centre i verske objekte.

Pročitajte još:

Takođe, otkazane su sve vanškolske aktivnosti, posebna pažnja je upućena na parkinge oko obrazovnih ustanova, a pripadnici protivterorističkih jedinica policije tragaju za eksplozivnim napravama.

Pored policije, u akciju je uključena i francuska vojska, u okviru sistema za uzbunu, što je program koji je Francuska preuzela od Sjedinjenih Američkih Država.

“Crvena“ uzbuna je poslednji put označena u Francuskoj 1995. godine, kada je eksplodirala bomba u metrou, a u takva vrsta vanrednog stanja uspostavljana je 2004. posle terorističkog napada u Madridu i godinu dana kasnije, kada su eksplodirale bombe u Londonu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.