Kasparov na ispitivanju

Izvor: B92, 21.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kasparov na ispitivanju

Gari Kasparov

Moskva -- Aktivistu opozicione grupe Druga Rusija Garija Kasparova juče ispitivala ruska tajna policija.

Kako javlja BBC, bivši svetski šampion u šahu je rekao da je policija s njim želela da razgovara zbog nekih njegovih komentara koji su ocenjeni kao ekstremistički. Kasparov je, uz 1.000 demonstranata, na kratko uhapšen za vreme protesta koje je Druga Rusija organizovala protiv predsednika Vladimira Putina prošlog vikenda.

"Mislim da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je to važan trenutak za ruski društveni, politički i pravni sistem, pošto je u toku pokušaj da se bilo kakva politička aktivnost u Rusiji proglasi za državni zločin", rekao je Kasparov.

"S druge strane, treba da pokušamo da razumemo šta se događa, to je deo dodatne istrage i makar ćemo otkriti kako to državno tužilaštvo preko tajne policije pokušava da dokaže da je kritika vlasti dokaz kriminalnih aktivnosti", dodao je on.

Kasparov je najavio da će uložiti žalbu na ponašanje policije i ponovio da je ponašanje njegove grupe "u skladu s ruskim ustavom".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.