Josipović pred sudom zbog klevete?

Izvor: Glas javnosti, 20.Maj.2010, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Josipović pred sudom zbog klevete?

ZAGREB - Predsednik Hrvatske advokatske komore Leo Andreis najavio je u Zagrebu da će od Upravnog odbora Komore zatražiti da se protiv predsednika Hrvatske Ive Josipovića pokrene krivični postupak zbog klevete. Andreis je ocenio da je Josipović prekjučerašnjom izjavom da je disciplinski postupak protiv zagrebačkog advokata Ante Nobila, koji zastupa bivšeg potpredsednika Vlade Damira Polančeca, pokrenut na "podsticaj iz politike", naštetio ugledu tužilaštva i Komore.

Hrvatski >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << predsednik je to izjavio komentarišući nedavnu odluku advokatske komore da pokrene disciplinski postupak protiv Nobila zbog izjave da istražni organi štite članove vlade i da pokušavaju da nateraju Polančeca da svedoči protiv bivšeg premijera Ive Sanadera.

"Tražiću od Upravnog odbora da odluči hoće li se ići u krivični postupak protiv predsednika Republike zbog kleveta na račun Komore", rekao je Andreis za agenciju Hina.

Predsednik Hrvatske advokatske komore odbacio je tvrdnje da je bilo političkih pritisaka, ističući da ne smatra da je pritisak na Komoru došao od premijerke Jadranke Kosor koja je od njega pismom tražila mišljenje o tome dopušta li Kodeks advokatske etike istupe i izjave poput Nobilovih.

"Smatram da to nije bio pritisak, ali ovo što sad rade predsednik Josipović i pojedini mediji najočigledniji je primer pritiska", ocenio je Andreis.

Damir Polančec je već više od od mesec dana u istražnom zatvoru zbog zloupotreba u koprivničkoj kompaniji "Podravka", a nedavno je s još četiri osobe osumnjičen za 600 miliona kuna štete u Hrvatskoj elektroprivredi. Protiv Polančeca je takođe podignuta optužnica zbog nezakonitosti u gradnji rasvete na igralištu fudbalskog kluba "Osvit" u njegovom rodnom mestu Đelekovcu kod Koprivnice.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.