Izveden puč protiv Evrope!

Izvor: BKTV News, 05.Maj.2018, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Izveden puč protiv Evrope!"

Predsedavajuća Komiteta za budžetsku kontrolu Evropskog parlamenta Ingeborg Gresle optužila je predsednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera da je izveo "puč" protiv Evrope time što je svog šefa kabineta Martina Zelmajra postavio za generalnog sekretara Evropske komisije.

Gresleova je u autorskom tekstu za francuski list "Liberasjon" navela da time Evropska komisija pokazuje da "ne poštuje sopstvena pravila", prenosi politico.eu.

Na pomolu nova velika kriza >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << u Evropskoj uniji?

Prema mišljenju ove uticajne evroposlanice, uspon Martina Zelmajra od Junkerovog šefa kabineta preko funkcije zamenika generalnog sekretara, a skoro odmah nakon toga i generalnog sekretara Evropske komisije, odnosno njenog vodećeg javnog službenika, nije bila "spontana ideja".

FOTO: Flickr

Gresleova je članica Hrišćanskodemokratske unije nemačke kancelarke Angele Merkel, dela Evropske narodne partije, kojoj pripadaju i Junker i Zelmajr.

Briselski portal podseća da su poslanici Evropskog parlamenta u aprilu usvojili rezoluciju kojom se poziva na to da se u Evropskoj komisiji ponovo razmotre pravila postavljanja komesara i zatražili reformu pravila po kojima se osoblje zapošljava.

"I dok u Junkerovom kabinetu ima oko 30 ljudi, Generalni sekretarijat Evropske komisije pokriva glomaznu radnu snagu od više od 30.000 zaposlenih kojima Zelmajr sada treba da upravlja", navela je Gresleova i dodala da Zelmajr "nikada nije vodio nijedno odeljenje od početka karijere 2004. godine".

Rekli "Ne" Trampu! EU neće pregovarati sa SAD i upozorava na transatlantski rat!

Prema podacima dotupnim na internetu, Martinov deda Jozef Zelmajr bio je kao pripadnik Vermahta osuđen za ratne zločine u Jugoslaviji, a u Zapadnoj Nemačkoj je kasnije postao prvi direktor Vojne kontraobaveštajne službe (MAD).

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.