Izvor: B92, 20.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ivanov Putinov naslednik"

Moskva -- Predsednik Rusije Vladimir Putin odlučio da na njegovo mesto dođe potpredsednik Vlade Sergej Ivanov.

Premijer bi, prema istom izvoru, bio potpredsednik Vlade Dmitrij Medvedev, piše moskovska Nezavisimaja gazeta. List navodi da su neki funkcioneri Kremlja u nezvaničnim razgovorima počeli da govore da je u igri o Putinovom nasledniku stavljena tačka i da se ruski predsednik opredelio.

Ivanov, koji se smatra čovekom iz Putinovog tima, bio je ministar odbrane, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a potom je imenovan i za potpredsednika Vlade. Putin je, potom oslobodio Ivanova mesta ministra i postavio ga za prvog potpredsednika Vlade.

List piše da u korist izbora Lavrova i Medvedeva govori i analiza njihovog prisustva u medijima. Ivanov je počeo detaljno da odgovara i na pitanja iz spoljne politike, što obično čini predsednik države, odnosno njegov potencijalni naslednik.

S druge strane, Medvedev ne izlazi iz okvira unutrašnje politike i privrede, navodi dnevnik. Kako navodi ruski list, analiza elektronskih medija koji su pod kontrolom države potvrđuje nagađanja o izboru predsednika.

Ako su do imenovanja Ivanova na mesto prvog potpredsednika državne televizije davale isto vreme dvojici glavnih kandidata, posle tog imenovanja, situacija se znatno izmenila. Eksperti ukazuju da je vreme Medvedeva ostalo isto, a da se vreme Ivanova povećalo dva puta, navodi list.

Ivanov je, međutim, nekoliko puta odbacio mogućnost kandidovanja na narednim predsedničkim izborima, 2008.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.