Iran zove SAD

Izvor: B92, 10.Jan.2020, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran zove SAD

Iransko civilno vazduhoplovstvo uputilo je zahtev američkoj agenciji za bezbednost saobraćaja NTSB da se uključi u istragu o padu ukrajinskog aviona u Iranu.

"NTSB nastavlja da prati situaciju oko pada aviona kao i stepen učešća u istrazi. Kao i u svakoj istrazi u kojoj je NTSB umešan, agencija neće nagađati o uzrocima pada", navodi se u saopštenju i dodaje da istragu vode iranske vlasti.

Snimci špijunskih satelita ukazuju da je ukrajinski avion koji se srušio ubrzo nakon poletanja u sredu u Iranu, oborila iranska raketa ubivši svih 176 ljudi u njemu, objavili su noćas američki mediji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Poziv SAD da učestvuju u istrazi o padu ukrajinskog aviona

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Jan.2020

Iransko civilno vazduhoplovstvo uputilo je zahtev američkoj agenciji za bezbednost saobraćaja NTSB da se uključi u istragu o padu ukrajinskog aviona u Iranu, javlja AFP. Trudeau: 'Imamo informacije da je Iran srušio avion' "NTSB nastavlja da prati situaciju oko pada aviona kao i stepen učešća...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.