Iran: Vojne vežbe u području prema Iraku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2017, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran: Vojne vežbe u području prema Iraku

Iranska Revolucionarna garda počela je danas vojne vežbe u kurdskom regionu, u blizini granice sa Irakom, pred održavanje referenduma o nezavisnosti iračkog Kurdistana, zakazanog za sutra.

Na veb sajtu iranske garde nije navedeno koliko dugo će vežbe trajati, osim što stoji da u vežbama učestvuju vazduhoplovne i raketne jedinice, preneo je AP.

Irački Kurdi zakazali su za sutra referendum o nezavisnosti iračkog Kurdistana od Iraka.

Američka novnska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << agencija navodi da će nezavisnost najverovatije biti izglasana, ali da se ne očekuje da će doći do usvajanja formalne deklaracije o nezavisnosti.

Iran i Irak blisko sarađuju od svrgavanja sa vlasti bivšeg iračkog predsednika Sadama Huseina i obe države se snažno protive organizovanju kurdskog referenduma, koji je Bagdad proglasio neustavnim.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Parlament Turske odobrio produženje boravka vojske u Siriji i Iraku

Izvor: Vostok.rs, 24.Sep.2017

Parlament Turske je na vanrednom zasedanju produžio za još jednu godinu dozvolu da se turske vojne snage angažuju u Iraku i Siriji. Sednica je sazvana uoči referenduma o nezavisnosti u Iračkom Kurdistanu zakazanog za 25. septembar.. . Vlasti autonomnog Iračkog Kurdistana zakazale su referendum...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.