Izvor: B92, 03.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irački policajci mete napadača

Hila, Bagdad -- Sinoć je u samoubilačkom napadu u jednom retsoranu u Hili ubijeno osam iračkih policajaca, a još 36 osoba je ranjeno.

Hila je grad južno od Bagdada, a sa tim napadom broj žrtava samo tokom jučerašnjeg i današnjeg dana u Iraku iznosi najmanje 40. Naime, najmanje 11 osoba je ubijeno, a 22 su ranjene u jutrošnjem samoubilačkom napadu u centru Bagdada. Još najmanje 22 osobe su ubijene, a 52 ranjene u devet napada na severu i jugu Bagdada. U svim tim napadima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << meta su bili pripadnici iračkih snaga bezbednosti.

Samoubilački napad u Hili, 100 kilometara južno od Bagdada, izvele su dve osobe, koje su na sebi imale eksploziv. "Dve osobe-kamikaze opasane eksplozivom raznele su se oko 22.30 u jednom restoranu u blizini baze snaga za brzu intervenciju u centru Hile", rekao je jedan izvor iz iračkog Ministarstva unutrašnjih poslova. Isti izvor je dodao da je poginulo osam policajaca, a ranjeno 36 osoba, od kojih su većina policajci.

Otet egipatski diplomata

Osim napada bombaša samoubica, u Bagdadu je sinoć otet egipatski izaslanik, Ihab al Šerif, svega nekoliko nedelja po dolasku u zemlju, rekle su danas egipatske diplomate.

Al Šerif je doputovao u Bagdad 1. juna, jer je sredinom juna egipatska vlada unapredila odnose sa Irakom i otvorila ambasadu, ali još uvek nije jasno da li je Al Šerif dobio mesto ambasadora. Diplomate, koje su želele da ostanu anonimne, nisu pružile druge detalje o otmici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.