I Tom Henks podržava Obamu

Izvor: Blic, 05.Maj.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Tom Henks podržava Obamu

Holivudski glumac Tom Henk izrazio je podršku Baraku Obami u trci za demokratskog kandidata na mesto predsednika SAD. Henks je podršku objavio na svojoj strani na sajtu MySpace.com.

Obamu su do sada podržale brojne zvezde među kojima su voditeljka Opra Vinfri, muzičar Brus Springstin i glumica Skarlet Johanson.

"Istorija sa velikim 'i' će biti napisana u novembru, bez obzira ko bude pobednik. Želim da Barak Obama postane predsednik ove zemlje, zemlje koja je nekada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poručivala da su osobe sa njegovom bojom kože samo tri petine ljudskog bića", napisao je Henks (51).

Glumac je time mislio na kompromis iz 1787. godine, kada su se američke severne i južne države složile da se samo tri petine populacije robova uzmu u obzir prilikom izbora njihovih predstavnika u Donjem domu parlamenta.

"Obama ima integritet i inspiraciju da nas ujedini, kao što su to u svojim kampanjama činili Ruzvelt, Hari Truman i Džon F. Kenedi pa čak i Ronald Regan", dodao je Tom Henks.

Ako bi pobedio, Obama bi postao prvi tamnoputi političar na mestu predsednika SAD, dok bi Hilari Klinton, njegova konkurentkinja takođe iz redova demokrata, u slučaju pobede postala prva američka predsednica.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.