I Sarkozi u horu protiv multikulturalnosti

Izvor: Vesti-online.com, 11.Feb.2011, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Sarkozi u "horu" protiv multikulturalnosti

Francuski predsednik Nikola Sarkozi smatra da je propao koncept multikulturalizma, što je stav koji su već izrazili brojni sadašnji i bivši evropski državnici, uključujući i šefa britanske vlade Dejvida Kamerona.

"Bili smo previše zabrinuti za identitet osobe koja dolazi, a nedovoljno o identitetu zemlje koja pridošlicu prima", prenosi britanski "Dejli telegraf" izjavu francuskog predsednika koja bi mogla iznenaditi mnoge, s obzirom na to da su njegovi preci takođe došljaci >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u Francusku - otac mu je budimpeštanski Mađar a deda po majci Jevrejin iz Soluna.

Britanski premijer Dejvid Kameron je kritikovao "državni multikulturalizam" u prvom govoru o radikalizaciji i ukazao na potrebu za jačim nacionalnim identitetom da bi bila zaustavljena radikalizacija mladih muslimana i uvlačenje u terorizam.

Nemački kancelar Angela Merkel, bivši australijski premijer Džon Hauard i bivši šef španske Vlade Hoze Marija Asnar, takođe, su u proteklih nekoliko meseci govorili da multikulturalna politika nije na uspešan način integrisala imigrante.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.