Hapšenja i racije u Nemačkoj: Meta Čečeni

Izvor: B92, 14.Jan.2020, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenja i racije u Nemačkoj: Meta Čečeni

Berlin -- U više nemačkih pokrajina policija je sprovela pretrese zbog sumnje "pripreme teškog nasilja koje ugrožava zemlju".

Državno tužilaštvo u Berlinu jutros je sprovelo pretrese u Berlinu, Brandenburgu, Severnoj Rajni Vestfaliji i Tiringija, a težište akcije su bili Berlin i Tiringija.

Prema pisanju dnevnika "Bild", racija se sprovodi u islamističkoj sceni i usmerena je protiv Čečena.

Tužilaštvo je potvrdilo da je u Brandenburgu, u mestu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ludvigsfelde, uhapšena najmanje jedna osoba, u Berlinu najmanje dva lica, a u Hagenu jedna osoba.

Uhapšeni su već duže praćeni od strane nadležnih službi, a za sada je nejasno da li su nabavili naoružanje ili eksploziv.

Konkretan cilj planiranog napada istražnim organima za sada nije poznat i očekuju detaljnije informacije na osnovu analize zaplenjenog materijala.

Čečenske islamističke mreže već duže važe za veoma opasne, zato što su njihovi pripadnici bili u ratu i obučeni su za rukovanje eksplozivom.

Uz to, kako navode mediji, Čečeni su često u kontaktu sa organizovanim kriminalom, i preko nelegalnih aktivnosti finansiraju terorističke namere, te lakše mogu doći do oružja i eksploziva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.