HILARI SE PONUDILA TRAMPU: On je naš Predsednik

Izvor: Mondo, 09.Nov.2016, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HILARI SE PONUDILA TRAMPU: On je naš Predsednik

Kandidatkinja Demokratske stranke za predsednika SAD, Hilari Klinton, tek se danas popodne prvi put obratila javnosti i svojim glasačima nakon izbornog poraza od Donalda Trampa. Pobedu čestitao i odlazeći predsednik Barak Obama.

Foto: AP Photo/Patrick Semansky

Klinton je rekla da je izborni rezultat bolan i da je razočarana, ali je Trampu poželela uspeh i ponudila da sarađuje sa njim, javljaju agencije.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Izvor: youtube

"Sinoć sam čestitala Donaldu Trampu i ponudila mu da sarađujem sa njim za dobrobit naše zemlje. Nadam se da će on biti uspešan predsednik svih Amerikanaca", rekla je Klinton svojim pristalicama i osoblju u hotelu na Menhetnu, prvi put se javno obrativši nakon objavljivanja izbornih rezultata, prenosi Rojters.

Klinton je navela da su izbori pokazali kako su SAD "podeljenije nego što smo mislili", poručivši pristalicama da moraju prihvatiti ishod izbora, navodi AFP.

Prema njenim rečima, treba graditi Ameriku "punu nade, inkluzivnu i velikog srca", da se moraju poštovati i braniti vladavina prava, ravnopravnost, sloboda veroispovesti.

"Dugujemo Trampu otvoren um i šansu da povede zemlju", zaključila je Hilari Klinton.

I OBAMA ČESTITAO NASLEDNIKU

Odlazeći predsednik SAD Barak Obama čestitao je danas republikanskom kandidatu Donadu Trampu na izbornoj pobedi i dodao da je naložio svom timu da obezbedi miran prenos vlasti.

Obama je govoreći ispred Bele kuće naveo da je ohrabren Trampovim pozivom na jedinstvo posle izborne pobede, navodeći da "sada svi navijaju za njegov (Trampov) uspeh u ujedinjenju i vođenju zemlje".

"Svi želimo najbolje za zemlju. SAD su napredovale i uveren sam da će se neverovatno američko putovanje nastaviti", kazao je on.

Naveo je da su svi tužni kada njihova strana izgubi na izborima, ali da su svi u istom timu, najpre Amerikanci i patriote, a tek onda demokrate i republikanci.

Obama je naglasio da ne može da ne bude ponosan na kandidatkinju demokrata Hilari Klinton, "jer se na nju ugledaju mnogi Amerikanci".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Klinton: Nadam se da će Tramp biti uspešan predsednik svih Amerikanaca

Izvor: Beta, 09.Nov.2016

Demokratska kandidatkinja za predsednika SAD Hilari Klinton izjavila je danas da se nada da će njen republikanski rival Donald Tramp biti uspešan predsednik svih Amerikanaca.Klintonova je u prvom obraćanju posle izbornog poraza navela: "Donald Tramp je naš predsednik, dugujemo mu da ga pratimo".Ona...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.