Finska dobija najmlađu premijerku

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Dec.2019, 01:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finska dobija najmlađu premijerku

Vladajuća Socijaldemokratska partija Finske izabrala je danas za novu premijerku 34-godišnju ministarku i poslanicu Sanu Marin koja će biti najmlađa predsednica finske vlade u istoriji.

Marin, treća žena na čelu finske vlade, pobedila je večeras tesnom većinom protivkandidatkinju Anti Lindman, i naslediće na mestu premijera Anti Rinea koji je u utorak podneo ostavku zbog krize izazvane štrajkom u pošti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Za Marin su glasala 32 člana Saveta Socijaldemokratske partije Finske, a za Lindman 29.

Marin je do sada bila potpredsednica socijaldemokrata i ministarka saobraćaja i komunikacija.

Rine je podneo ostavku pošto je Stranka centra uskratila podršku njegovoj vladi, navodeći kao razlog nedostatak poverenja.

Stranka centra je kritikovala Rineovo upravljanje zemljom uoči dvonedeljnog štrajka radnika državne pošte koji se proširio na druge industrije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.