FARC: Prekid sukoba uoči pregovora

Izvor: B92, 19.Nov.2012, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FARC: Prekid sukoba uoči pregovora

Havana -- Jedan od vođa kolumbijskih pobunjenika Ivan Markes objavio je jednostrani prekid vatre u sukobu sa vladinim snagama, uoči početka mirovnih razgovora u Havani.

Naoružane revolucionarne snage Kolumbije (FARC) su odlučile da prekinu sve vojne operacije i sabotaže u zemlji od danas u ponoć do 20. januara, rekao je Markes.

On je dao ovu izjavu pred odlazak na razgovore u Havanu, sa ostatkom delegacije FARC-a, prenosi AP.

Pregovarači kolumbijske vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << još nisu odgovorili na ovaj gest, a Markes je odbio da odgovara na pitanja.

Havana je domaćin razgovora nakon prve runde održane u Oslu. Kako podseća AP, FARC je u ratu sa kolumbijskom vladom skoro 50 godina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.